Akupunktur

Hos Sportsfys Silkeborg benytter vi akupunktur i vores manuelle behandlinger. Det kan enten være supplerende akupunktur eller udelukkende akupunktur. Det vil altid være en vurdering fra fysioterapeutens side om, hvilken form og metode, der benyttes til netop din problematik.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en flere tusinde år gammel behandlingsmetode, der fortsat udvikles og praktiseres med forskellige teknikker. Det overordnede formål med behandlingen er at styrke kroppen, til selv at reparere hvad der er nødvendigt, og hvor det er nødvendigt. Metoden stammer fra Kina, og bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i kortlagte akupunkturpunkter. Ifølge den traditionelle kinesiske forklaring, siges akupunkturnålene at genoprette kroppens normale energibalance – Qi. Qi er den energi vi har arvet fra vores forældre og forfædre, samt den energi vi får fra ilt, søvn og den mad vi spiser.

w

Snak med en akupunktør

Akupunktur – hvordan virker det?

Metoden i akupunkturbehandlingen er, at akupunktøren indsætter tynde nåle af forskellig længde i kortlagte punkter på patientens hud for enten at forebygge eller helt konkret behandle bestemte sygdomme. Ifølge TCM (traditionel kinesisk medicin) findes der i kroppen 12 energibaner, de såkaldte meridianer. Derudover findes der 8 ekstraordinære meridianer. Disse forskellige meridianer anspores via nålene til at fordele kroppens energi rigtigt, hvorved patienten genvinder balance og derved efter typisk en række behandlinger opnår markant bedring eller lindring for sine lidelser.

Hvad gør akupunktur?

En akupunkturbehandling handler om at styrke kroppens egne ressourcer. At få akupunktur, er et samarbejde mellem patient og akupunktør/fysioterapeut. Kroppen har kæmpe ressourcer til selv-helbredelse, hvilket kan stimuleres på flere forskellige måder. Vores akupunktur kan stå alene, men er også et fantastisk supplement til den fysioterapeutiske manuelle behandling.

    positive review  Stor fornøjelse at blive regelmæssigt behandlet af Andreas, der lytter og sætter sig ind i den individuelle sportsgren, med yderste professionel behandling dertil ?

    Kasper Myren Riis Avatar Kasper Myren Riis
    29/03/2019

Kontakt os

93 40 10 18
kontakt@sportsfys-silkeborg.dk

 

Åbningstider

Mandag - Fredag — 6:00 - 19:00
Lørdag og Søndag — efter aftale

Ørstedvej 1
8600 Silkeborg

Få en konsultation nu

Ring nu på
9340 1018

Ingen ventetid. Få en tid i dag.