Osteopati

Vi tilbyder osteopati i Silkeborg

Når man arbejder ud fra en osteopatisk tankegang, ser man menneskekroppen som en helhed, ikke enkeltdele sat sammen. Derfor kigger jeg på hvordan helheden bevæger sig, og hvor den manglende bevægelse påvirker mest.

Hvad er osteopati?

Mange af de teknikker man bruger som fysioterapeut og indenfor osteopatien kan minde om hinanden. Det, der er den store forskel, er den kontekst teknikken bruges i.

For at kunne behandle osteopatisk, tager det tid at undersøge. Både se på kroppen, men også at palpere, altså mærke hvordan vævet bevæger sig. Hver gang du ses af os, er der derfor både en undersøgelse af hvordan din krop fungere lige nu, i kombination med behandling.

Når du kommer med smerter, vil vi bruge tid på at finde årsagen til de symptomer du oplever, så vi kan behandle årsagen og ikke kun symptomerne.

Osteopati ser tingene i en helhed

For at se dig som en helhed, har vi brug for, at sætte os grundigt ind i din sygdoms- eller skadehistorie. Både for at udelukke at der er noget alvorligt bag dine symptomer, men også for at prøve så præcist som muligt, at finde det væv der er årsag til smerter eller bevægeindskrænkninger.

Herefter tester og undersøger vi dig, for at vurdere præcis hvordan bevægelsen er i dine led, muskler, bindevæv, organer og hvordan nervesystemet og kredsløbet reagere på undersøgelse og bevægelse. Den grundlæggende tanke i osteopati er nemlig, at alle kroppens strukturer er forbundne og dermed påvirker hinanden.

Osteopati fokuserer på årsagerne

Vi fokuserer på, at finde årsagen til dine problemer, så vi kan behandle årsagen, såvel som dine symptomer. Dette sikrer et mere holdbart resultat frem for en midlertidig smertelindring.

Det er ikke ualmindeligt at årsagen til problemet ligger flere steder, end der hvor smerterne eller symptomerne kommer til udtryk. Dertil gør vores mange år som praktiserende fysioterapeuter, med stor erfaring med træning og genoptræning, at du altid får instruktioner og råd og vejledning I hvad du selv kan gøre for at fremme heling og fastholde de resultater vi opnår.

Vi behandler alle lige fra spædbørn til ældre. Dog er tilgangen selvfølgelig tilpasset til, at være målrette lige præcis den problemstilling du kommer med.

Hvordan behandler man ud fra en osteopatisk tankegang: 

Indenfor osteopatien bruger man behandlingsteknikker der variere fra meget blide teknikker hvor man har let kontakt til knogler, muskler og bindevæv til de dybe teknikker med udspænding igennem flere muskellag eller bindevævet omkring organerne. Relevante led bevæges enten igennem med rolige, bløde bevægelse eller hvis nødvendigt, med en manipulation.

Vi er tilhængere af teknikker, der er meget blide, som kraniel osteopati, som ofte bruges for at afspænde og re-balancere, samt fascielle teknikker. Men et udelukker ikke et andet. Derfor er 2 behandlinger aldrig ens. Det er forskelligt fra person til person og fra behandling til behandling, hvad kroppen har brug for.

w

Har du flere spørgsmål om Osteopati

Er du i tvivl om hvad Osteopati kan gøre for dig?
Graviditet og fødsel:
 • Smerter i bækkenet.
 • Smerter imellem skulderbladende, som følge af tryk på ribben og mellemgulv.
 • Smerter i bindevævet/ ligamenterne omkring livmoderen.
 • Behandling efter fødsel.
Ved spædbørn er en osteopatisk tilgang særligt velegnet hvis:
 • Barnet græder meget og der er spændinger omkring nakke området. Typiske efter en hård fødsel, hvor der er brugt sugekop.
 • Barnet virker til at have smerter omkring maven og svært ved at komme af med afføring.
 • Hvis barnet har svært ved at dreje hovedet og favorisere en side.
Ved sportsudøvere er en osteopatisk tilgang særligt velegnet hvis du har:
 • Følger efter hjernerystelse.
 • Smerter i bækken, korsben og haleben (f.eks. efter fald).
 • Smerter i nakke efter vrid og f.eks hovedstødstraumer.
 • Problemer med vejrtrækning relateret til ribben og mellemgulvsmusklen.
 • Smerter i forbindelse med løft eller skub.
 • Smerter i ankel eller fødder efter forstuvninger.
Ved smerter i nakke, ryg og bækken er en osteopatisk tilgang særligt velegnet hvis du har smerter eller bevægeindskrænkninger:
 • Fra pludseligt opståede ”hold i ryggen”.
 • Manglende bevægelighed i bækken eller nakke.
 • Ischias-smerter.
 • Bækkensmerter i relation til graviditet.
Ved smerter i skulder, albue og hånd er en osteopatisk tilgang særligt velegnet hvis du har:
 • Overbelastninger som ”musearm”, golf- og tennisalbue.
 • Akutte skader i skulderen.
Ved smerter i hofte, knæ fod er en osteopatisk tilgang særligt velegnet hvis du har:
 • Langvarige gener forstuvninger.
 • Løbe-relaterede smerter.
 • Spændinger relateret til slid.

Vi vil altid gennemgå behandlingen med dig inden behandlingen starter og løbende igennem behandlingen, så du er helt tryg ved den behandling du skal have og hvad der sker.

Hvis der er noget du er utryg ved skal du endelig sige til. Mange er bekymrede for at ”blive knækket” i leddene, fordi de tidligere har oplevet at det har været ubehageligt. Ofte findes der andre metoder der er lige effektive, men nogen gang kan en manipulation, hvor der kommer et ”pop” fra leddet være det bedste valg. Vi vælger dog altid den behandling DU er tryg ved.

  positive review  Stor fornøjelse at blive regelmæssigt behandlet af Andreas, der lytter og sætter sig ind i den individuelle sportsgren, med yderste professionel behandling dertil ?

  Kasper Myren Riis Avatar Kasper Myren Riis
  29/03/2019

Kontakt os

93 40 10 18

kontakt@sportsfys-silkeborg.dk

 

Åbningstider

Mandag - Fredag — 6:00 - 19:00
Lørdag og Søndag — efter aftale

Ørstedvej 1
8600 Silkeborg

Få en konsultation nu

Ring nu på
9340 1018

Ingen ventetid. Få en tid i dag.