Hovedpine i Danmark

De fleste på et eller andet tidspunkt har oplevet at have hovedpine. Hovedpine kan både være sygdom eller et symptom på andet problem eller tilstand. 8 ud af 10 personer i Danmark har haft hovedpine i løbet af det sidste år. Hver 3 dansker på et tidspunkt har søgt hjælp hos den praktiserende læge og hovedpine anses, at være årsagen til omkring 20% af det samlede sygefravær i Danmark. Børn kan ligesom voksne også få hovedpine og der anses at være op til 40% af alle børn indenfor 7 års alderen der har haft hovedpine og op til 70 % inden 15 års alderen.

Hovedpine placering

Hovedpine og migræne kan opleves på forskellige vis.

Hovedpinen kan være i tindingen, hovedpine kan give kvalme, hovedpinen kan opleves i panden, hovedpinen kan være i baghovedet og udløse træthed og kvalme, hovedpine kan vare i minutter, timer eller dage.

Hovedpine og migræne kan ramme de fleste. Følgende er de hyppigste former hovedpine og migræne.

Hovedpine på toppen af hovedet eller ovenpå hovedet

Denne type hovedpine kan relateres til den øverste nakkehvirvel (C1) eller nerverne der udspringer ud fra hvirvlen. Låsning, manglende bevægelighed eller slidgigt kan påvirke nerverne. Denne hovedpine kaldes ofte cervicogen hovedpine eller nakkehovedpine.

Hovedpine i tindingen eller siden af hovedet (højre eller venstre)

Denne type hovedpine kan skyldes nerverne der stammer fra C2 eller den anden nakkehvirvel. Låsninger i nakkehvirvlen, slidgigt eller diskusprolaps kan forårsage dette. Denne type hovedpine kan godt kategoriseres som cervicogen hovedpine eller nakkehovedpine.

Hovedpine og kæbespændinger

Problemer med kæben såsom, skævt kæbeled, kæbeled der knækker, skævt bid, slidgigt i kæben, låsninger i kæben, skære tænder m.m. kan ofte være årsagen til spændinger af de store kæbemuskler temporal musklen.

Specialiseret fysioterapi hos Sportsfys Silkeborg

Der er mange fordele ved at vælge Sportsfys Silkeborg som dit behandlings- og træningssted, men en af klinikkens forcer er, at du altid kan få grundig og dybdegående undersøgelse, behandling og træning.

Har du ønske om at blive behandlet af en speciel fysioterapeut, har du et skadesproblem eller har du behov for individuel træning, så ring til klinikken og aftal tid med en af de dygtige behandlere. Telefontiden er stor set hele dagen, og har vi patienter og ikke hører telefonen så indtal blot en besked og vi ringer tilbage hurtigst muligt.

Hos Sportsfys Silkeborg behandles der kun i lukkede behandlingsrum. Der rådes over 4 store lukkede behandlingsrum.

w

Ring op og finder den bedste genoptræning for dig

Vi sørger for den rette genoptræning fra starten.

Kontakt os

93 40 10 18
kontakt@sportsfys-silkeborg.dk

 

Åbningstider

Mandag - Fredag — 6:00 - 19:00
Lørdag og Søndag — efter aftale

Poul Larsens Vej 22
8600 Silkeborg