Rygsmerter

60-80% af alle mennesker vil på et tidspunkt i livet døje med ondt i ryggen.

På årsbasis rammes ca. 20% af befolkningen af smerter i lænden, smerter i ryggen, iskias. Rygsmerter er i dag den hyppigste årsag til førtidspension af personer under 45 år.

Rygsmerter i lænden

​De fleste former for rygsmerter rammer lænden. Lænden er et sted hvor kroppens tyngde og omdrejningspunkt hviler. Dette medfører at der er store kræfter der påvirker lænden. Lænden, bækkenet og hoften er en enhed hvilket betyder at mangler på bevægelighed i hofte og / eller bækken vil lænden skulle klare større belastning. De hyppigste former for lændesmerter er iskias, diskusprolaps og lumbago.

Rygsmerter midt på ryggen

Smerter der er midt på ryggen opstår ofte ligeledes på baggrund af dårlig holdning og stillesiddende arbejde. Midt på ryggen er et samlingssted hvor kraftige holdningsmuskler har deres tilhæfte, nemlig mellemgulvet (diaphragma) og hoftebøjeren (iliopsoas). Når kroppen udvikler foroverbøjet holdning ved længerevarende stillesidende arbejde vil mellemgulvet sammen med hoftebøjeren forsøge at rette op på kroppen ved at stramme sig sammen. Andre årsager som stress, arvæv efter operation eller underlivssmerter kan påvirke ryggen midt for.

Symptomer på rygsmerter

  • ​Hold i ryggen, hekseskud, låsning i ryggen
  • Træthed og tunghed i ryggen
  • Stivhed i ryggen
  • Smerter i ryggen / ondt i ryggen
  • Udstråling i balle og/eller ben
w

Ring op og finder den bedste genoptræning for dig

Vi sørger for den rette genoptræning fra starten.

Rygsmerter mellem skulderbladene

Det andet hyppigste sted i ryggen der generer mennesker er rygsmerter mellem skulderbladene. Dette sted har stor variation i hvilke årsager der er står bag smerterne. Stillesiddende arbejde kan medføre stor belastning i form af dårlig holdning, påvirkninger fra mavesæk, lever og tarmsystem kan ligeledes påvirke området samt facetledssyndrom er en hyppig årsag.

Kontakt os

93 40 10 18
kontakt@sportsfys-silkeborg.dk

 

Åbningstider

Mandag - Fredag — 6:00 - 19:00
Lørdag og Søndag — efter aftale

Poul Larsens Vej 22
8600 Silkeborg