Knæbandage & Knæbind

Vi er certificeret Bauerfeind forhandler.
Døjer du med smerter i knæet og kender følelsen af at være begrænset i dine fysiske udfoldelser.
Det kan være du er blevet opereret i knæet. Måske det er korsbåndet, der er røget eller menisken, der driller. Det kan også være, at du har slidgigt i knæet. Uanset hvad vil vi hos Sportsfys Silkeborg gerne hjælpe dig af med dine smerter, så du ikke længere skal føle dig begrænset på grund af dit knæ.
Hos os finder du et udvalg af særlig professionelle medicinske knæbandager, støttebind og knæskinner.

Vores udvalg af diverse knæbind, knæbandage samt støttebind er alle nøje udvalgte fra det anerkendte mærke Bauerfeind. Bauerfeind har udviklet løsninger til et hav af forskellige knæskader. Derudover har de produkter, som vi anbefaler gennemgået videnskabelige studier for effekt på både smerter og funktion. På baggrund af dette kan vores produkter være til stor hjælp for at genvinde eller vedligeholde dit ønskede funktionsniveau, uanset om det er med knæbind, knæbandager eller støttebind.

Sportsfys Silkeborg og tyske Bauerfeind præsenterer den allernyeste generation af verdens angiveligt mest kendte og anbefalede knæbandage!

GenuTrain 8

Info

GenuTrain 8 er spækket med nyeste patenterede innovation indenfor medicinsk kompressionsteknologi og tilbyder optimal brugskomfort, smertereduktion, øget præstationsevne og holdbarhed.
GenuTrain 8 er lettere og mere åndbar end nogensinde.
GenuTrain 8 kan anvendes både i hverdagen og under højintensiv fysisk aktivitet.

Indikationer

Muskel- og seneskader

Ledbåndsskader

Meniskskader (stabile)

Kroniske og posttraumatiske irritationstilstande 

Efter ukomplicerede lednære knoglebrud

Før og efter knæoperation

Hævelse i og omkring knæleddet

Bruskskader, slidgigt/artrose og ledbetændelse

Muskel- og seneskader

Til forebyggelse mod nye knæskader 

Følelse af ustabilt knæled

Virkemåde

GenuTrain 8 bandagen har aflaster og stabiliserer med dokumenteret effekt knæleddet takket være den målrettede aktivering af knæets ledstabiliserende muskulatur (såkaldt proprioception).

I den integrerede viscoelastiske omega+ pelotte, som omkranser knæskallen er der placeret to ”menisk-vinger”, som masserer og virker smertereducerende.
I den midterste del af omega+ pelotten lige under knæskallen er der placeret yderligere to nyudviklede aflastende/masserende trykpunkter, som fremmer knæets stofskifte og selvhelingsevne gennem stimulerende virkning af Hoffa-spots på knæets såkaldte Hoffas fedtpuder.

GenuTrain 8 giver med sin dokumenterede medicinske kompression (kompressionsklasse 2) kompleks stimulering af områdets nervesystem, hvilket forbedrer koordination, sansemotorik og det naturlige bevægemønster.

Den medicinske kompression medvirker til reduktion af hævelse og blodansamlinger samt stimulerer til optimalt helingsforløb ved irritationstilstande.

GenuTrain 8 optimerer knæleddets naturlige bevægelighed og øger præstationsevnen.

Brugskomforten fra det unikke anastomiske Train-strikmateriale er fænomenal og velafprøvet gennem utallige års produktudvikling og testning.

Helt nyudviklede sideskinner sørger for perfekt pasform og kontrol under selv høj-intensitiv bevægelse.

Bauerfeind Plus Egenskaber

 • Meget nem at håndtering ved påtagning og aftagning.
 • Usædvanlig hudvenlig og endnu mere åndbar end tidligere generationer
 • Lettere Train-strikmateriale giver unik brugskomfort.

GenuTrain P3

Info

Genutrain P3 knæbandage fra Bauerfeind er en medicinsk kompressionsbandage til brug i hverdagen og ved fysisk aktivitet.

 

 • Genutrain P3 bandagen udmærker sig ved særdeles god pasform og åndbarhed.
  Bandagens patenterede specialvævning giver egenskaber som en kompressionsstrømpe, hvilket sammen med dens anatomiske udformning, minimerer hævelse og stimulerer til øget muskelaktivitet. Dette resulterer i øget stabilitet, mindre smerter under aktivitet, øget lokalt stofskifte og nedsat restitutionstid.
 • Bandagens specialudviklede indsyede viskoelastiske pelotte forrest på bandagen er tilpasset de anatomiske strukturer, så knæskallen stabiliseres i en fysiologisk optimal bevægebane under aktivitet.

 

 • Som noget nyt på denne P3 bandage findes en særlig patellastabiliserings strap, som stabiliserer ekstra på ydersiden af knæskallen for at undgå ledskred og smerter.

 

Genutrain P3 bandagen anbefales særligt til personer med gener fra knæskalsområdet, fx patellofemoralt smertesyndrom, Osgood-Schlatters syndrom hos unge, knæskalsløshed og seneirritationer omkring knæskallen.

Bemærk venligst, at det er helt afgørende med korrekt måltagning for optimal udnyttelse af bandagens egenskaber.

Indikationer

Patellofemoralt smertesyndrom (chondropati, chondromalaci)

Lateralisation af patella (tendens til dislokation)

Efter lateral release

Patellar tendinitis

Følelse af instabilitet

Anterior knæsmerte

Runners knee/jumpers knee

Karakteristika

En særlig strukturvævning, der er blid mod huden, dækker det kritiske popliteale område.
Sidesømmen har ingen trykpunkter i det popliteale område.
Den nye anatomisk formede pude er velegnet til en letvægtsbandage. Den er med til at sikre, at den bliver på plads, og gør den mere komfortabel at have på.
Justeringsremmen er placeret ved den laterale patellar margin.
Der er to friktionspunkter på den distale del af puden.
Den proksimale del af puden går til muskelseneovergangen ved musklen vastus medialis.
Der er indsat en halvmåneformet medial patellakappe i pudens patella fordybning.
Den muskelafslappende pude (verdens første) er placeret lateralt for bandagens øvre kant.

Virkemåde

Ekstern kompression fremskynder absorptionen af ødemer og ekssudation. Proprioceptionen forbedres ved at hjælpe på ledstabiliteten.
Den bløde strikstruktur, der anvendes til det popliteale område, giver både fortræffelig brugerkomfort og medicinsk, effektiv kompression.
Sammen med justeringsremmen centrerer puden patella. Den hindrer, at patella bevæger sig til siderne.
Justeringsremmen fører patella langs glidebanen.
Friktionspunkterne reducerer tryk og lindrer smerte på det retropatellare område.
Den skiftende kompression i den tredimensionale anatomisk formede strikstruktur sammen med den nye pudeform, der sidder på musklen vastus medialis, reducerer smerte og stimulerer metabolisme.
Den mediale patellakappe modvirker medial skråstilling af patella under aktivitet. Dette hjælper den fysiologiske bevægelse af patella.
Ved hjælp af sensorisk og motorisk feedback afslapper den muskelafslappende pude det iliotibiale bånd på den laterale patellare retinaculum, hvorved det laterale træk på patella minimeres. Dette aflaster patella, og smerten reduceres.

Fodbandage & Fodbind

Bandager til foden fra Sportsfys Silkeborg hjælper dig med at opretholde højest mulige funktionsniveau, når der er problemer med leddet eller fodskader.

Hos Sportsfys Silkeborg anbefaler vi produkterne fra Bauerfeind, som har forskelle funktioner i forhold til, hvad du har brug for. Har du f.eks. problemer med irritation omkring achillessenen, så anbefaler vi Achilliotrain Pro bandagen, som giver støtte og kompression til det ramte punkt. Har du problemer med ledet omkring anklen, så kan vi anbefale Malleotrain S, der med kompression og justerbar velcro-strap skaber stabilisering.

MalleoTrain S

Info

Malleotrain S fra Bauerfeind er en anatomisk udformet ankelbandage med kompression og justerbar Velcro-strap til justering af stabilitetsgrad.

Bandagen er meget velegnet til sportsaktivitet, da den er meget enkel at montere og er let justérbar i stabilitetsgrad via velcrostrappen.

En traditionel sportstapening opretholder kun ganske kort tid den ønskede stabilitet, da tapen hurtigt giver sig under svedudvikling og bevægelse. Malleotrain S ankelbandagen opretholder en ensartet kompressionsgrad og stabilitet udover hele aktiviteten og kan i modsætning til en tapening justeres undervejs efter ønske. Velcrostrappen anlægges meget let i en 8-tals forbinding om anklen, så erfaring med at anlægge en ankeltapening er intet krav.

Ved hjælp af Malleotrain S ankelbandagens optimale kompression på anklen, modvirkes mikrotraumer og hævelsestendens under aktivitet, hvilket sikrer kortest mulig restitution mellem træningspassene.

Anbefales især til eliteidrætsudøvere og motionister med ankelinstabilitet og til personer med slidgigt i ankelleddet.

Indikationer

Patellofemoralt smertesyndrom (chondropati, chondromalaci)

Lateralisation af patella (tendens til dislokation)

Efter lateral release

Patellar tendinitis

Følelse af instabilitet

Anterior knæsmerte

Runners knee/jumpers knee

Karakteristika

 • Aktiv bandage som effektiv erstatning for tape.
 • Nyt strikkoncept: Ekstra strækbart, åndbart og fugtafl edende for en virksom kompression og fremragende anvendelseskomfort.
 • Delvist stift båndsystem sikrer ankelleddet i supinations- og pronationsniveauet.
 • Båndsystemet vikles i form af en vertikal “8-tals-sløjfe“.

Virkemåde

 • MalleoTrain® S opfylder de samme krav som funktionelle forbindinger.
 • Påvirkninger af sensomotorikken understøtter den aktive stabilisering af ankelleddet.
 • Båndsystemet kan tilpasses individuelt, kan efterspændes helt enkelt og forstærker perceptionen på alle bevægelsesniveauer uden at begrænse den fysiologiske bevægelsesfrihed.
 • “8-tals-sløjfen“ stabiliserer og beskytter ankelleddet.

1) Reduceret kompression i kanterne
forhindre forsvænring

2) Train strikmateriale
er anatomisk formet og meget åndbar for fremragende komfort

3) Specielt bølgestrikmateriale
Den stærkt strukturerede overflade skaber en særlig stimulerende massage og sidder mere sikkert end en glat overflade

4) Komfortzoner
i det følsomme vristområde

5) 2-level strop system
giver mekanisk stabilisering og modvirker supination som en funktionel tapebandage

6) Meget elastisk
strikstof og medfølgende påklædningshjælp gør støtten nem at tage på og af

AchilloTrain 8

Info

Aflastning af akillessenen via senepelotte og hælkile

Indikationer

Achillodyni (tendinose, paratendinitis, bursitis subachillea)

Haglunds hæl

Kroniske, posttraumatiske eller postoperative irritationstilstande, f. eks. ved ruptur af akillessenen

Fordele og Virkemåder

Pelotten giver en ensartet trykindføring og forårsager ved bevægelse en massagevirkning hvor stofskiftet forbedres lokalt og ødemer reduceres

Den integrerede senepelotte er viskoelastisk og anatomisk formet

En målrettet skiftende kompression tjener bl.a. til forbedret muskelstyring og koordination af bevægelsen

Brugsanvisning

Brug hælkilen på begge sider

Kontakt os

93 40 10 18
kontakt@sportsfys-silkeborg.dk

 

Åbningstider

Mandag - Fredag — 6:00 - 19:00
Lørdag og Søndag — efter aftale

Poul Larsens Vej 22
8600 Silkeborg